Εκλαίρ μπανόφι

Λατρεύεις τα εκλαίρ και τρελαίνεσαι για το μπανόφι…Αυτός ο συνδυασμός θα απογειώσει την ουρανίσκο σου. Ετοίμασέ την και απόλαυσέ την!

Υλικά για τα σου:

  1. 125γρ γάλα
  2. 125γρ νερό
  3. 110γρ βούτυρο
  4. 5γρ αλάτι
  5. 5γρ ζάχαρη
  6. 140γρ αλεύρι
  7. 240γρ αβγά
  8. Βανίλια

Εκτέλεση:

Βράζω γάλα, νερό, βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη. Ανακατεύοντας με σπάτουλα ρίχνω βροχηδόν το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να έχω ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τοποθετώ τη ζύμη σε μπολ ανάμειξης και περιμένω να κρυώσει. Προσθέτω  ένα προς ένα τα αβγά και τη βανίλια ανακατεύοντας με το εξάρτημα Κ μέχρι να δημιουργήσουμε μια ζύμη λεία και ελαστική. Γεμίζω ένα κορνέ και κόβω σε μακρόστενα εκλέρ μεγέθους 6εκ. Ψήνω στους 190ο C για 20’-25’.

Υλικά για καραμελωμένες μπανάνες:

  1. 4 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες ώριμες
  2. 80γρ βούτυρο
  3. 40γρ καστανή ζάχαρη
  4. Βανίλια

Εκτέλεση:

Λιώνω σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια και ρίχνω τις μπανάνες και καραμελώνω. Λιώνει και γίνεται πούλπα. Το αδειάζω σε ταψάκι για να κρυώσει.

Υλικά για σαντιγί:

  1. 350γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
  2. 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας άχνη
  3. Βανίλια εκχύλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάω όλα τα υλικά σε παγωμένο κάδο του μίξερ μέχρι να πήξει.

Υλικά για την καραμέλα:

  1. 450γρ κρέμα γάλακτος
  2. 200γρ ζάχαρη
  3. βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζω την κρέμα να βράσει με τη βανίλια μέχρι να μειωθεί στο μισό. Λιώνω τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτω την κρέμα. Ανακατεύω μέχρι να έχω τη ρευστότητα που επιθυμώ.

Σύνθεση:

Ανοίγω στη μέση τα εκλαίρ αφού κρυώσουν και τοποθετώ τις καραμελωμένες μπανάνες. Από πάνω βάζω τη σαντιγί με κορνέ. Τα «καπάκια» του εκλαιρ τα βουτάω μέσα στη χλιαρή καραμέλα και τα τοποθετώ πάνω από τη σαντιγί. Είναι έτοιμα προς απόλαυση!!