Μπισκότα soft & crunchy με φυστίκια, σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα

Αυτή η αίσθηση του μαλακού με το τραγανό… του φυστικιού με της σοκολάτας είναι μοναδικός… όταν πέσει και η καραμέλα βουτύρου από πάνω;;;;;; Πλέον σε πάει σε άλλα γευστικά μονοπάτια απόλαυσης… δε χορταίνεις να τα τρως!!!!!!!!

 

Για 18-20 μπισκότα:

  1. 150γρ βούτυρο λιωμένο
  2. 100γρ καστανή ζάχαρη
  3. 100γρ αλατισμένα φυστίκια πολτοποιημένα στο multi
  4. 2 αβγά
  5. 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  6. 150γρ κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κυβάκια
  7. 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε μπασίνα με φουε ανακατεύω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Ενσωματώνω τα πολτοποιημένα φυστίκια και έπειτα τα 2 αβγά. Προσθέτω το αλεύρι και τη βανίλια και ομογενοποιώ με το χεράκι μου και λίγο πριν την τέλεια ενσωμάτωση βάζω τη σοκολάτα και ανακατεύω τόσο όσο. Δε θέλω να δουλέψω πολύ το μείγμα μου για να μην αναπτυχθεί η γλουτένη και σκληρύνουν πολύ. Χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια 45γρ-50γρ και είτε τα φορμάρω σε τρέρκι ή αν δεν έχω τα πιέζω με το χέρι μου να πάρουν τη μορφή του μπισκότου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C αέρα ή 180οC αντιστάσεις για 15 λεπτά. Μόλις βγουν τα αφήνω πάνω στη σχάρα να κρυώσουν.

Καραμέλα βουτύρου:

  1. 200γρ άχνη ζάχαρη
  2. 100γρ κρέμα γάλακτος ζεστή
  3. 35γρ βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε κατσαρολάκι αντικολλητικό τοποθετώ την άχνη και μόλις λιώσει ρίχνω το βούτυρο. Μόλις πάρει ωραίο χρυσό χρώμα ρίχνω τη ζεστή κρέμα γάλακτος και βράζω τόσο όσο να έχει τη σωστή ρευστότητα. Θέλει πολύ λίγο γιατί όσο κρυώνει πήζει. Αφαιρώ κατευθείαν από το κατσαρολάκι σε ένα βαζάκι διότι αν την αφήσω σε αυτό λόγο της υπάρχουσας θερμότητας αυτή θα συνεχίσει να πήζει και δεν το θέλουμε αυτό!

Σύνθεση:

Στα μπισκότα μας που ήδη έχουν κρυώσει τοποθετώ την καραμέλα όπως και όση εγώ επιθυμώ.  Καλή απόλαυση!!!!!