Ποιά είμαι

Ήρθα σε αυτό εδώ τον κόσμο μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού και αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι αυτό ακριβώς. Καλοκαίρι στην ψυχή, ζέστη στην καρδιά. Από μικρή μου άρεσε να προσφέρω στους αγαπημένους μου χαμόγελα, ικανοποίηση και περηφάνια.

Αν κάτι με έκανε αυτό που είμαι σήμερα… σίγουρα το οφείλω στους υπέροχους γονείς μου που με έμαθαν να αγαπώ και να αγαπιέμαι… να έχω αξίες… να σέβομαι τα ήθη και να συνεχίσω τα έθιμα. Αγαπώ την παράδοση και λατρεύω την Ελλάδα μας. Προτεραιότητα για μένα έχει ο θεσμός της οικογένειας και είμαι σίγουρη πως για να αποκτήσεις μια σημαντική θέση στην κοινωνία και να αναδειχθείς το μαγικό κλειδί κρύβεται σε αυτή!

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου στην κουζίνα… να πειραματίζομαι… να δημιουργώ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη λάμψη στα μάτια του πατέρα μου όταν δοκίμαζε ένα απλό κέικ που έφτιαξα… πόσο περήφανος ένιωθε… πόσο περήφανη με έκανε να νιώθω με τη στάση του γι’αυτό το τόσο μικρό μου «κατόρθωμα».

Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πόση χαρά μου προσφέρει το να προσφέρω..να βλέπω στους αγαπημένους μου τη λαχτάρα να δοκιμάσουν μια δημιουργία μου… την αγωνία μου τη στιγμή που το γεύονται… το θαυμασμό τους αφού το απόλαυσαν… Και όλο αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ ότι ένα γλυκό όσο απλό κι’αν είναι… μπορεί να ενώσει ανθρώπους… πολιτισμούς και σε όλους να προσφέρει τις ίδιες κοινές παραδοχές: απόλαυση, ευτυχία, χαρά, ικανοποίηση.

Πόσες και πόσες συζητήσεις δεν έχουν εξελιχθεί γύρω από ένα τραπέζι… πάνω από ένα γλυκό… εκεί που διαμορφώνονται απόψεις… διασταυρώνονται ιδεολογίες… δημιουργούνται αντιλήψεις και τελικά γεννιούνται νέες ιδέες.

Όλα αυτά έμοιαζαν για μένα φυσιολογικά… μιας κι’έτσι μεγάλωσα…

Ότι δουλειά και αν έκανα… τη χαρά την έβρισκα στην κουζίνα του σπιτιού μου τη στιγμή της δημιουργίας… όλα αυτά όμως απέκτησαν άλλη διάσταση από τη στιγμή που έγινα μανούλα… πλέον με ενδιέφερε να φτιάχνω τα πάντα μόνη μου για να ξέρω κάθε τι που καταναλώνουν τα παιδιά μου.

Η βάφτιση της κόρης μου αποτέλεσε την αρχή αυτού του μαγικού ταξιδιού στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. Αποφάσισα να ετοιμάσω όλα τα γλυκά κεράσματα του candy bar για 150 καλεσμένους. Έπειτα ακολούθησαν τα γενέθλια της Μαργαρίτας μου… εν συνεχεία των μικρών της φίλων… μετέπειτα και η βάφτιση του γιού μου Κίμωνα. Το μικρόβιο της «ζάχαρης» είχε κατακλύσει την ύπαρξή μου και πλέον ο δρόμος έμοιαζε μονόδρομος.

Η είσοδος μου στο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής και η πορεία μου μέσα σε αυτό με έκαναν να ανακαλύψω το ταλέντο μου..να το αξιοποιήσω πηγαίνοντας σε σχολή ζαχαροπλαστικής και να θέλω να μοιραστώ τις όσες γνώσεις μου μαζί σας.

Αν αγαπάς τη ζαχαροπλαστική… είσαι στο «σωστό μέρος». Μαζί θα μάθουμε όλα τα μυστικά της και μοναδικές συνταγές που θα σε κάνουν τη βασίλισσα της δικής σου κουζίνας.

Καλώς όρισες λοιπόν στο ζαχαρένιο μου blog και έχω να σου πω πως:

Αν μπορώ εγώ… τότε σίγουρα μπορείς κι’ ΕΣΥ!