Τι είναι το φουέ

Το φουέ ή αλλιώς αβγοδάρτης ή αλλιώς χτυπητήρι χρησιμοποιείται για να δώσει όγκο στο μείγμα μας βάζοντας σε αυτό αέρα. Γι΄αυτό το λόγο το χρησιμοποιούμε σε μείγματα που θέλουμε να τα αφρατέψουμε… όπως για παράδειγμα σε μία σαντιγί ή σε μία μαρέγκα. Φουε σημαίνει στα γαλλικά μαστίγιο!!!! Το ήξερες; Δεν είναι τρομερό; Δλδ μαστιγώνω το μείγμα μου (αυτή ακριβώς είναι η κίνηση) για να του δώσω το αφράτεμα που του αξίζει!

Εκτός από το φουέ λοιπόν αυτού που καλείται ανοιχτού τύπου…υπάρχει και ένα ακόμη…το κλειστού τύπου. Η διαφορά τους έγκειται στη μορφολογία τους φυσικά. Μοιάζουν ίδια..μη σε ξεγελούν διαφέρουν κάτω στην ένωση τους καθώς το κλειστού τύπου στη βάση του τα σύρματά του είναι ενωμένα. Αυτό δε δίνει αέρα στο μείγμα μας και μπορεί να αντικαταστήσει τη μαριζ στην ενσωμάτωση 2 μειγμάτων διαφορετικής υφής και υπόστασης.