Το κέικ της Θείας Σταθούλας

Αγαπάς τα αφράτα βουτυρένια κέικ που μοσχομυρίζουν βανίλια;;; Είσαι στη σωστή ακριβώς συνταγή… φτιάξε την και θα με θυμηθείς!

 

Για το βουτυρένιο κέικ:

  1. 100γρ βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
  2. 170γρ άχνη
  3. 3 αβγά
  4. 1 βανίλια
  5. Ξύσμα πορτοκαλιού
  6. 250γρ αλεύρι φαρίνα
  7. 125γρ γάλα

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Χτυπάω με τον αβγοδάρτη το πολύ μαλακωμένο βούτυρο με την άχνη ωσότου ασπρίσει και ρίχνω βανίλια, ξύσμα και έπειτα τους κρόκους. Στη συνέχεια εναλλάξ αλεύρι με γάλα. Τα ασπράδια τα έχω κάνει μαρέγκα με τον αβγοδάρτη και αναδιπλώνω με μαρίζ στο μείγμα για να μη χάσει το αφράτεμά του.

Βουτυρώνω και βάζω αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα διαμέτρου 18εκ και ψήνω στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 60 λεπτά.

Υλικά για τη βουτυρόκρεμα:

  1. 125γρ βούτυρο μαλακωμένο
  2. 200γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  3. 2κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπάω όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν τόσο ώστε να έχει λιώσει εντελώς η άχνη.

Σύνθεση:

Αφού κρυώσει το κέικ το χωρίζω σε 2 δίσκους και στη μέση τοποθετώ βουτυρόκρεμα. Έπειτα με το κορνε βάζοντας το ντουι «αστέρι» κάνω ροζέτες και διακοσμώ με ότι επιθυμώ. Μπορώ να ρίξω από πάνω τρούφα χρωματιστή ή κας κας ή ακόμη άχνη. Να βάλω marsh mellows ή διάφορα ζαχαρωτά και να δώσω στο κέικ μου το ύφος που επιθυμώ.